Комплекс меншовартості, синдром жертви, інфантильність. Пофіксити українські баги. Олексій Толкачов у Кабінет експертів

Експертиза
06.03.2024
Комплекс меншовартості, синдром жертви, інфантильність. Пофіксити українські баги. Олексій Толкачов у Кабінет експертів

Чому українці хворі на комплекс меншовартості, а на державних інституціях поруч з українським прапором висить прапор Європейського Союзу? Про це говорили у новому випуску з Олексієм Толкачовим, футурологом.

Експерт зауважив, що наша меншовартість проявляється у тому, що ми молоді і незалежні. Цим ми часто виправдовуємо свої помилки, як наприклад, невдалі вибори президента. «Це і зіграло з нами дуже поганий жарт. Бо якби ми відчували себе нащадками Київської Русі, народом, який має тисячолітню історію та самоідентифікацію, комплексу меншовартості не було», – розповідає Олексій. Ведучий Руслан Кухарчук доповнив, що далеко не всі народи можуть похизуватись тисячолітньою історією, яку має Україна.

Також підкреслив актуальне питання, яким можливо, хтось вже задумувався: «Глядачів попрошу відслідковуйте комплекс меншовартості навіть у державних процесах. Коли у нас поруч скрізь з українськими прапорами на державних інституціях повісили прапори Євросоюзу у мене було питання. Тому що, якби ми вступили в ЄС – добре, ми є його частиною. Але ми ще не вступили, але повісили. Нам що, недостатньо одного державного прапора?».

У ході розмови разом з гостем дійшли до висновку, що українці компенсують комплекс меншовартості синдромом жертви. Оскільки відчувати себе незграбним чи неповноцінним доволі неприємно, народ звик, що постійно хтось винний. «З боку психології роль жертви є завжди добровільною», – додає Толкачов.

Проте, українці є дуже спраглими до діяльності та подолання перепон. Футуролог Олексій Толкачов зазначає, що ключовою річчю українців є любов. Саме з початком Великої війни українці почали більше розкривати на що здатна ця любов. «Я був вражений тим, скільки любові проявлялось у волонтерах, що допомагали незнайомим і чужим людям. Коли люди впускали переселенців до себе в квартиру, даючи їм одяг, постіль, їжу», – сказав гість.

Дивіться новий випуск про місію України та водночас її інфантильність, які її прояви у суспільстві? У чому українці відрізняються від росіян – детальніше у відео.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram