Всеукраїнська Рада Церков взялася за комісію, де секретарює Дмитрієв

Актуально
20.03.2024
Всеукраїнська Рада Церков взялася за комісію, де секретарює Дмитрієв

«На засіданні ВРЦіРО було обговорене питання про діяльність комісій з питань соціального служіння». Саме з таким формулюванням вийшов офіційний прес-реліз за підсумками засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій 7 березня. І також зазначається, що за результатами обговорення ВРЦіРО надала відповідні доручення Секретаріату Ради.

Нагадаємо, виконавчим секретарем зазначеної комісій з питань соціального служіння є Сергій Дмитрієв. Організація «Всі разом!» вже тривалий час звертає увагу на його деструктивну роль щодо просування у релігійних середовищах гендерних і наркотолерантних ідей, які фінансуються і підтримуються фондом Джорджа Сороса в Україні «Відродження».

У липні минулого року після багаторазових спроб непублічно звернути увагу на проблемні аспекти діяльності Дмитрієва, ми оприлюднили відповідні факти.

Серед іншого у червні 2022 року Дмитрієв, перебуваючи в статусі посадової особи ВРЦіРО, закликав Верховну Раду України ратифікувати Стамбульську конвенцію, мета якої – просування гендерної ідеології в українське правове поле. Це при тому, що проти цього документу багато років виступала ВРЦіРО.

У липні 2023 року Дмитрієв в статусі посадової особи ВРЦіРО закликав Верховну Раду легалізувати так званий медичний канабіс в Україні. Проти чого офіційно виступає ВРЦіРО.

У липні 2023 року на виконання наказу командувач Сил ТрО ЗСУ Дмитрієв організував у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі у Києві навчання для капеланів і кандидатів у капелани. Викладачем школи для священнослужителів стали… ЛГБТ-активісти Тата Кеплер, Уляна Супрун і Яніна Соколова.

У жовтні торік рух «Всі разом!» офіційно звернувся до ВРЦіРО з проханням усунути Сергія Дмитрієва з посади виконавчого секретаря Комісії з питань соціального служіння при ВРЦіРО та будь-якої іншої ролі і функції у ВРЦіРО. Це питання відповідно наприкінці минулого року було розглянуто на Секретаріаті Ради. А тепер, як вже було зазначено, питання діяльності цієї комісії було винесене безпосередньо на засідання Всеукраїнської Ради Церков за участі перших осіб.

Безпосередньо фінальне рішення щодо соціальної комісії і Сергія Дмитрієва нині продовжує оформлюватися. Організація «Всі разом!» продовжує слідкувати за ситуацією і перебувати в комунікації з членами Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

ВРЦіРО є провідною інституцією в Україні у справі захисту християнських і сімейних цінностей в Україні, а також у справі захисту людського життя і гідності. Про це свідчать відповідні дії, заяви і декларації ВРЦіРО. Зокрема йдеться про наступні:
«Звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій щодо законопроєкту № 7457 (про “легалізацію медичного канабісу”)», 2023 рік;
«Заява ВРЦіРО про неприпустимість зрівняння одностатевих співмешкань із сімʼєю», 2023 рік;
«Рада Церков закликає парламентарів не розглядати Стамбульську конвенцію під час війни», 2022 рік;
«Декларація ВРЦіРО про негативне ставлення до явища гомосексуалізму та так званих одностатевих шлюбів», 2007 рік.

Сергій Дмитрієв як посадова особа ВРЦіРО своїми діями і висловлюваннями систематично наносить удари по репутації і авторитету цієї поважної спільноти, суперечить перерахованим вище деклараціям.

Окремо слід зазначити, що на засідання 7 березня головування у ВРЦіРО перейшло від Старшого єпископа Церкви АСД в Україні Станіслава Носова до Президента Українського Біблійного Товариства Григорія Коменданта.

Фото: сайт ВРЦіРО.

«Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram